lukoil-banenr

Ford Ranger este primul pick-up de 5 stele la testele de impact

Cei de la Euro NCAP au testat 12 modele noi: Audi Q3, Ford Ranger, Hyundai Veloster, Chevrolet Captiva, Mercedes-Benz ML, Opel Astra GTC, Opel Zafira, BMW Seria 1, Toyota Yaris, Lancia Thema, Lancia Voyager şi Fiat Freemont. După ce au dat cu ele de pereţi, au fost obţinute următoarele rezultate: cu excepţia modelului Lancia Voyager, care a obţinut un punctaj de 4 stele, celelalte maşini au fost capabile să obţină punctajul maxim de 5 stele.

Pilot Autoexpert

Mai mult decât atât, Ford Ranger a reuşit o premieră: este primul pick-up testat de Euro NCAP care a obţinut cinci stele la crash-teste. Scorul total a fost de 89%, care este pe de-o parte un record pentru un pick-up, iar pe de altă parte – un rezultat excelent chiar şi în raport cu modele din alte clase.

Noul Ford Ranger a demonstrat că este grijuliu nu doar cu cei din interior. La testele de impact cu pietonii, maşina a obţinut un punctaj de 81%, care este de asemenea cel mai mare pentru un pick-up din istoria Euro NCAP. Parcă nu mai este chiar atât de impresionant dacă te gândeşti la faptul că inginerii Ford au simulat peste 9.000 de accidente virtuale pentru a optimiza structura maşinii înainte de a o lansa pe piaţă.

Pick-up-ul dezvoltat împreună cu australienii de la Ford a fost pregătit pentru noul examen, pe care l-a trecut cu premiul I şi coroniţă. Generaţia anterioară, care a fost testată în 2008, a reuşit să obţină doar două stele.

Comentarii