lukoil-banenr

Ford Shelby Mustang GT500

Constructorul american a echipat cea mai nouă încarnare a celui mai iconic automobil american de performanță cu un V8 supraalimentat de 5,8 litri, care în momentul de față este cel mai puternic V8 aflat în producția de serie. Grație celor 650 de cai putere de sub capotă, noul Shelby Mustang GT500 poate atinge o viteză maximă de 320km/h.

Pilot Autoexpert

Asta nu e tot – spre deosebire de alte muscle-car-uri americane cu pretenții europene, cea mai nouă creație a Ovalului Albastru se laudă cu un arbore de transmisie realizat din fibră de carbon, ambreiaj heavy-duty și o cutie de viteze manuală cu șase viteze. Cei care doresc să îmbunătățească și mai mult caracterul dinamic al lui GT500 pot opta pentru două pachete de performanță – Performance Pack vine cu amortizoare reglabile electric SVT/Bilstein, frâne Brembo și un diferențial cu patinare limitată Torsen, iar în cazul lui Track Pack primești îmbunătățirile amintite anterior plus trei radiatoare: unul auxiliar pentru motor, unul care se ocupă de răcirea diferențialului spate și unul destinat răcirii cutiei de viteze.

Această temă sportivă nu se reduce numai la șurubăraie și uleisme, nu nu – la exterior, GT500 a primit un mic facelift pentru a fi mai ușor de diferențiat de predecesorul său care nu l-a prea încântat pe Richard Hammond când a apărut, iar noile jante ultraușoare măsoară 19 inchi în față și 20 în cazul roților din spate. La interior, singura diferență notabilă între Shelby GT500 și un Mustang obișnuit sunt scaunele tip scoică Recaro, care ofertă un suport lateral ireproșabil. Cu toate că acest automobil cântărește 1.746 de kilograme, ia aminte că rivalul său principal – noul Chevrolet Camaro ZL1, este cu 122 de kilograme mai gras ca acesta.

Mai multe detalii despre noul Shelby Mustang GT500 vei putea afla la sfârșitul acestei săptămâni, când producătorul auto american va lansa oficial acest model în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Comentarii