lukoil-banenr

Compania Fiat Chrysler Automobiles, a luat decizia de a transforma uzina unde până în luna august a anului 2017 se asambla modelul Dodge Viper, într-un depozit pentru păstrarea conceptelor și modelelor exclusive.

Pilot Autoexpert

Această uzină a fost construită în anul 1966, iar suprafața acesteia cuprinde circa 37.000 de metri pătrați. Acest spațiu va găzdui aproximativ 400 de concepte și versiuni rare ale modelelor produse, care până în acest moment se aflau în diferite reprezentanțe a producătorului.

Colecția cuprinde așa modele precum Rambler produs în anul 1902, sau Chrysler Touring construit în anul 1924. Se presupune că uzina va fi complet modificată către a doua jumătate a anului 2018. Nu este exclusă probabilitatea că colecția va fi una deschisă și va putea primi vizitatori.

Amintim că anunțul despre faptul că Dodge va renunța la asamblarea modelului Viper a apărut încă în anul 2016. Motivul din care aceștia au renunțat la unul dintre cele mai hardcore automobile din lume, sunt noile reguli de securitate care obligă constructorii să instaleze în noile automobile airbag-uri laterale, însă construcția modelului Viper din păcate nu permite acest lucru.

Comentarii