lukoil-banenr

Compania Audi a prezentat noua generație a compactei A1. Modelul dezvoltat de constructorul din Ingolstadt are un design nou, a primit o mulțime de tehnologii de ultimă generașie și a renunțat definitiv la motoarele diesel.

Pilot Autoexpert

Reprezentanții Audi declară că noul A1 Sportback devine „partenerul ideal pentru un stil de viață desfășurat în mediul urban”. Spre deosebire de generația precedentă, noul A1 are dimensiuni ceva mai generoase: 4.03 metri lungime, 1.74 metri lățime și 1.4 metri înălțime.

Partea frontală a noului A1 este dominată de grila Singleframe și de blocurile optice full-LED disponibile drept opțiune. Stopurile au acum o semnătură luminoasă nouă, iar designul general este completat de difuzorul de aer și de eleronul discret. Jantele propuse de Audi pentru noul A1 au dimensiuni cuprinse între 15 și 18 inch și sunt finisate în culori care varianză în funcție de pachetul exterior ales. Așa cum deja ne-am obișnuit, nemții oferă pe A1 trei linii de echipare: Basic, Advanced și S Line, fiecare dintre acestea având elemente speciale pe exterior.

Interiorul noului Audi A1 va fi disponibil în trei linii variante: Advanced, Design Selection și S Line. Modelul de clasă mică dezvoltat de constructorul german, va oferi la alegere două tipuri de scaune, în timp ce instrumentarul de bord digital cu diagonala de 10.25 inch va fi oferit standard. Opțional, clienții vor putea opta pentru instrumentarul de bord Audi Virtual Cockpit.

Consola centrală va putea fi echipată cu un display tactil de 8.8 inch, sau cu unul de 10.1 inch. Sistemul de infotainment preluat din gama modelelor de ultimă generație, oferă atât Android Auto, cât și Apple CarPlay. Pentru iubitorii de muzică de calitate, germanii au pregătit un sistem audio cu 8 boxe ce oferă 180 de wați, sau altul cu 11 incinte marca Bang & Olufsen, capabil să ofere 560 de wați de sunet impecabil.

Cei ce vor decide să-și procure noul Audi A1, vor putea opta pentru o cameră video retrovizoare și un asistent la parcare Park Assist. În dreptul tehnologiilor de ultimă oră se regăsesc: un cruise control adaptiv cu funcția Stop&Go, frânare automată de urgență și un sistem de menținere a benzii de rulare.

Noua generație Audi A1 va fi oferită exclusiv cu motoare pe benzină. Nemții promit unități cu puteri cuprinse între 95 CP și 200 CP. Versiunea de bază va purta denumirea de 25 TFSI și va fi echipată cu un motor de 1.0 litri volum care oferă 95 de cai putere. Același propulsor îl găsim și pe versiunea A1 30 TFSI, dar care este forțat să livreze deja 115 CP, în timp ce varianta A1 35 TFSI primește benzinarul de 1.5 litri turbo capabil de 150 CP. Modelul de top poartă denumirea de A1 40 TFSI și este echipat cu motorul de 2.0 litri care oferă 200 CP, mai mult decât suficienți pentru senzații tari pe această compactă.

Comentarii