lukoil-banenr

Francezii şi-au dorit renaşterea lui Renault 4 ca rival pentru Fiat 500

Renault a invidiat încă mereu succesul unor modele ca Fiat 500 şi Volkswagen Beetle, vehicule ce au reuşit să renască şi chiar să îşi depăşească strămoşii în strălucire şi comenzi, ceea ce i-a şi motivat pe oficialii francezi să îşi dorească un model asemănător.

Pilot Autoexpert

Nu a durat mult până când pe masa comitetului de conducere a apărut un proiect care viza renaşterea celebrului Renault 4. Motivaţia a fost atât de puternică încât în 2011 constructorul a organizat şi un concurs de design global, menit să aducă la iveală cele mai bune reinterpretări ale modelului celebru. Concursul s-a numit ”Renault4ever” şi a ţinut să sărbătorească cum se cuvine cei 50 de ani de la debutul primului Renault 4.

Proiectul a fost abandonat însă în acelaşi an 2011, după ce Patrick Pelata, şeful operaţiunilor Renault, a demisionat din funcţie din cauza scandalului de spionaj izbucnit în interiorul grupului. Poziţia sa a fost preluată şi menţinută până în prezent de Carlos Tavares. Acesta a considerat că R4 nu poate aduce suficiente beneficii financiare pentru Renault, de aceea el a abandonat proiectul.

S-a lăsat în schimb ademenit de mirajul fenomenului ”Nissan Juke”. Motiv pentru care s-a decis să îndrepte energiile pozitive ale constructorului către segmentul SUV-urilor mici, după ce a şi luat naştere Renault Captur, primul SUV de segment B al francezilor.

Comentarii