lukoil-banenr

Clonele chinezeşti sunt la ordinea zilei deja, chiar şi în ciuda eforturilor marilor constructori auto de a stopa producţia acestora în serie, chinezii sunt de neoprit. O demonstrează modelul precedent Landwind X7, copia leită al lui Evoque, caz în care Land Rover ameninţase şi cu judecata, dar fără rezultat. Acum însă, avem un alt jucător, BAIC BJ80S, copia lui Mercedes-Benz G-Class!

Pilot Autoexpert

Şi nici de această dată, germanii nu au reuşit să le strice planurile chinezilor. Şi asta deoarece SUV-ul construit de BAIC va debuta în curând în vânzare. Desprea aceasta anunţă chiar compania mamă, la un an de la prezentarea conceptului la Salonul Auto de la Beijing.

Cei de la Daimler s-au opus apariției clonei legendarului G-Class și erau total împotriva celor de la BAIC Group. Se pare că într-un final s-a ajuns la un numitor comun, aşa cum sugerează presa străină. Totuşi există şi careva diferenţe între original şi copia acestuia. Spre exemplu BAIC BJ80S va avea lungimea de 4780 mm adică este cu 94 mm mai lung faţă de un Gelandewagen. Motorizarea propusă pe SUV-ul „Made in China” este un benzinar de 2.3 litri turbo-aspirat, care produce 250 de cai putere.

Deocamdată nu se cunoaşte preţul de achiziţie al acestuia dar pute presupune uşor că va fi unul extrem de accesibil!

Oare cum ar arăta unul cu numere bulgăreşti pe străzile capitalei?  😀

saRYZG8GpT6Eqb3f5YpzrmmT8kPBm3WEseEaA4MLttyc6r6SCMKKNRj2GnNAe42an

Baic bj80 Chinese Mercedes G copy

Iar asta e versiunea „civilă” a maşinii de teren care iniţial a fost construită pentru forţele armate! Deci până şi aici i-au copiat pe cei de la Mercedes!

20150420040125_shanghai-batch-3-028

Comentarii