g-class-lapv
g-class-lapv
lukoil-banenr

Prima asemănare care mi-a venit în minte atunci când am văzut imaginile spion ale acestui monstru a fost „HULK!”. Nu că ar fi simplul G-Class chiar un biet student iar gigantul din imagini reflecţia eroului din comicsurile americane, însă felul în care se prezintă impune respect şi trezeşte multe semne de întrebare. Ce mai e şi ASTA?

Pilot Autoexpert

Cu toţii ştim că Mercedes produce G-Class-uri în diferite versiuni, de la cele mai luxoase, mai impozante şi mai performante până la cele mai brutale şi inutile interpretări ale acestuia. Însă despre faptul că acelaşi G-Class poate fi un G Wagon LAPV mai puţini au ştiut, printre ei, recunosc, sunt şi eu.

Graţie acestor poze spion, aflăm astăzi că abreviatura LAPV se trage de la Light Armoured Patrol Vehicle. Un fel de vehicul apocaliptic, indestructibil, invincibil şi extrem de feroce, construit pe baza unui Gelandewagen. Cu o suspensie complet revizuită, roţi gigantice şi blindaj de tipul STANAG Level 2, LAPV-ul este probabil singurul vehicul în care ai vrea să te afli în urma unor calamităţi naturale.

Iar dacă te aştepţi ca sub capota maşinii să găseşti vreun monstru de sute de cai putere atunci te vom dezamăgi. De fapt germanii au optat pentru un V6 de 3.0 litri volum care produce nici mai mult nici mai puţin de 181 de cai putere şi este conectat la o transmisie primitivă cu cinci rapoarte (automată). La ce bun serveşte acest vehicul nu ştim, dar parcă ai vrea să îl ai parcat în faţa casei, aşa, pentru orice eventualitate.

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (1)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (2)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (3)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (4)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (5)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (6)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (7)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (8)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (9)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (10)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (11)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (12)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (13)

mercedes-g-class-light-armoured-patrol-vehicle (14)

 

Comentarii