lukoil-banenr

GAC E-jet Concept – un fel de Mercedes CLA Chinezesc

La Salonul Auto Beijing 2012, cei de la Mercedes-Benz au prezentat fascinantul concept Style Coupe (prefiguratorul noului coupe german cu patru uşi) – proiect care le-a dat idei chinezilor.

Pilot Autoexpert

În aceste zile, la Detroit, modelul de serie Mercedes-Benz CLA este prezentat în premieră mondială, dar are şi o… ”umbră”. De fapt, la acelaşi salon auto a fost prezentat şi un concept chinez, foarte clar inspirat de CLA (pe alocuri pot fi observate chiar şi unele elemente stilistice Volvo).

Respectiva creaţie este conceptul de vehicul electric numit E-jet, realizat de chinezii de la GAC (Guangzhou Automobile Group).

Şi dacă din punct de vedere al designului sursa de inspiraţie este made in europa, la capitolul tehnologia de propulsie chinezii au fost, foarte posibil, impresionaţi de… Chevrolet Volt, produs al aceleeaşi ţări gigante pe tărâmurile căreia se şi desfăşoară expoziţia NAIAS.

Astfel, conceptul E-jet beneficiază de propulsie electrică având sistem range-extender cu un motor termic de 1,0 litri. Chinezii se laudă că E-jet are un demaraj de 4,5 secunde până la 50 km/h, în timp ce autonomia în regim electric e anunţată rezonabilă.

Cu excepţia conceptului E-jet, chinezii de la GAC au mai prezentat la Detroit 2013 încă două modele eco: sedanul Trumpchi 4WD Hybrid şi crossoverul GS5 BEV.

Comentarii