lukoil-banenr

GAD Motors prezintă cel mai puternic M-B CLS din lume

Din cauza atelierului GAD Motors, legendarul Brabus Rocket nu se mai poate lăuda cu titlul de cel mai puternic Mercedes CLS din lume, capodopera celebrei companii de tuning din Bottrop a fost depăşită cu 3 CP şi 49 Nm.

Pilot Autoexpert

Cea mai nouă creaţie a specialiştilor germani de la GAD Motors se bucură de prezenţa unor turbine cu 30% mai mari decât cele care însoţesc în mod obişnuit propulsorul V8 de 5.5 litri ascuns sub capotă. De asemenea, de pe lista tehnică nu lipsesc nici îmbunătăţirile operate la nivelul sistemelor de admisie, răcire sau evacuare, modificările regăsite în cadrul compartimentului motor permiţând astfel creşterea valorilor maxime până la pragul celor 803 cai putere şi 1.149 Newton-Metri.

Cifrele asociate cu performanţa lipsesc însă la moment. Ca o scurtă comparaţie, un Brabus Rocket cu „numai” 800 CP şi 1.100 Nm reuşeşte să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde, de la 0 la 200 km/h în 9.8 secunde şi, nu în ultimul rând, de la 0 la 300 km/h în 23.8 secunde. Impresionanta creaţie a tunerului din Bottrop se mai poate lăuda şi cu o viteză maximă ce depăşeşte bariera celor 370 kilometri pe oră.

Referitor la noul Mercedes CLS63 AMG de la GAD Motors, trebuie menţionat că performanţele nu ar trebui să difere cu mult faţă de datele prezentate mai sus. Singura diferenţă între cele două extreme super-coupe-uri în patru uşi constă însă în preţul modificărilor: pentru a avea la dispoziţie peste 800 cai putere şi 1.100 Newton-Metri, compania din Fellbach nu te taxează decât cu 25.600 euro, pe când cea din Bottrop…, cu toţii ştim bine că germanii de la Brabus nu au chiar cele mai ieftine produse.

Comentarii