lukoil-banenr

Compania Aston Martin recent a lansat oficial noua generaţie a sportivei Vantage. Modelul a devenit cu 136 kg mai uşor decât predecesorul său şi pentru prima dată în istoria mărcii acesta foloseşte un diferenţial activ pe puntea spate controlat electronic.

Pilot Autoexpert

Supercarul este construit pe arhitectura modernizată a şasiului din aluminiu, folosit în trecut la modelul DB11. Circa 70% din elemente folosite pentru coupe au fost proiectate din nou. La fel modelul este asamblat cu o direţie asistată electric şi un diferenţial LSD instalat pe axa spate, capabil să se blocheze până la 100% timp de câteva milisecunde.

Vantage ascunde sub capotă un motor V8, Twin-turbo, cu capacitatea cilindrică de 4.0 litri, proiectat de Mercedes-AMG, care cuplat la o cutie automată cu opt rapoarte marca ZF, livrează un cuplu motor de 685 Nm şi 510 CP. Accelerarea sportivei, care apropo cântăreşte 1530 kg şi se laudă cu o distribuţie a maselor pe axe perfectă de 50:50, durează de la 0-96 km/h doar 3.6 secunde, iar viteza maximă pe care o atinge este de 314 km/h.

Contacul cu asfaltul a noului Aston Martin, va fi asigurat de anvelopele special proiectate de compania Pirelli. Printre dotări se numără un sistem multimedia reflectat printr-un display cu diagonala de 8 inch, hotspot Wi-Fi, suspensie adaptivă şi frâne din carbon, disponibile opţional.

Livrările noului Aston Martin Vantage, vor începe într-al doilea trimestru al anului 2018. Preţul coupe-ului sport pe piaţa americană, va începe de la 149.900 dolari SUA.

Comentarii