lukoil-banenr

Compania Lexus a prezentat la Salonul Auto de la Detroit, prototipul LF-1 Limitless, care reprezintă conceptul viitorului crossover de lux care va fi construit de niponi. Vehiculul formează un segment nou în gama producătorului, demonstrează un alt nivel al tehnologiilor şi ne indică direcţia designului ales de Lexus pentru viitoarele modele.

Pilot Autoexpert

Gabaritele crossoverului Lexus LF-1 sunt cât se poate de generoase. Lungimea măsoară 5014 mm, lăţimea 1986 mm, înălţimea 1605 mm, iar ampatamentul numără 2974 milimetri lungime. Designul crossoverului a fost creat de lucrătorii studioului californian al companiei Toyota şi poată denumirea „molten katana”. Acesta combină formele metalului topit şi marginile ascuţite ale sabiei tradiţionale japoneze.

La moment informaţii despre trenul de propulsie nu au fost publicate, însă reprezentanţii companiei declară că, LF-1 va putea avea o variantă pe hidrogen, hybrid, benzinară sau chiar o versiune full electrică.

Interiorul lui LF-1 este proiectat în conformitate cu filosofia japoneză „Omotenashi”, care defineşte ospitalitatea. Designerii au renunţat complet la butoane fizice şi switch-uri, înlocuindu-le cu senzori capabili să recunoască anumite gesticulări. La conceperea salonului au fost folosite materiale precum lemn, metal, piele albă şi piele de nuanţe întunecate.

Crossoverul este dotat cu un sistem de autopilot şi un sistem de navigare patru-dimensional. Navigarea lucrează exact ca una simplă 3D, însă foloseşte adăugător elementul de timp, care intuieşte cerinţele şoferului în funcţie de durata călătoriei, de durata şi timpul zilei şi de situaţia din trafic. De exemplu sistemul poate recomanda şoferului să se oprească la benzinărie pentru o alimentare, să facă un popas la restaurant pentru a mânca sau să rezerveze o cameră în hotel în caz de drum lung.

 

Comentarii