lukoil-banenr

Iată şi ziua cea mare pentru fanii BMW. Concernul favorit a prezentat în premieră mondială, noul BMW M5, singurul rival destoinic pentru E63 AMG S Model!

Pilot Autoexpert

Primul contact cu publicul va avea loc abia la Salonul Auto de la Frankfurt, care însă este extrem de aproape. Sport sedanul german, aşa cum se presupunea şi anterior, este echipat cu un motor V8 de 4.4 litri, capabil să dezvolte acum circa 600 PS şi 750 Nm de cuplu motor.

După cum vă daţi bine seama, noul propulsor este de fapt unitatea „veche” de pe M5-ul precedent, care însă a suferit câteva îmbunătăţiri. Benzinarul este cuplat cu transmisia automată cu opt trepte, ce livrează totalul de cai putere către sistemul de tracţiune integrală. Acest sandwich tehnologic îi permite lui M5 să prindă prima sută la oră în numai 4.4 secunde, iar viteza maximă atinsă, limitată electronic, rămâne a fi de 250 km/h. Echiparea opţională M Driver’s Package aduce bucuria de a depăşi pragul de 300 km/h (305km/h mai exact).

Cu ce este remarcabil mai mult, noul BMW M5, este prezenţa unui sistem de tracţiune integrală, M xDrive, ce funcţionează diferit faţă de sistemele AWD întâlnite pe alte modele din gama producătorului. Aici, şoferul poate selecta exclusiv, tracţiunea doar pe puntea spate, atunci când are chef de distracţii şi derapaje.

În pozele alăturate veţi găsi în mare parte, toate diferenţele dintre un Seria 5 obişnuit şi noul F90 (nume de cod intern pentru M5). Acestea se găsesc la nivelul barelor faţă/spate, jante unicate de 19 şi/sau 20 inch, oglinzi cu un design mai deosebit, elemente din fibră de carbon şi sistemul de evacuare cu patru finale. Nu lipsesc nici tradiţionalele inserţii laterale de pe aripi.

De notat că, sistemul M xDrive şi toate componentele acestuia ar trebui să adauge kilograme semnificative la masa totală a maşinii, însă datorită noii platforme şi utilizării pe scară largă a aliajelor ultra-uşoare, noul M5 este chiar mai uşor decât predecesorul său şi ajunge să cântărească în jur de 1855 de kilograme.

Pe final, aflaţi că primile exemplare vor putea fi comandate începând cu luna septembrie, la un preţ de start de 117.900 de euro, livrările însă nu vor începe mai devreme de primăvara lui 2018!

Primii 400 de clienţi vor putea opta pentru ediţia M5 First Edition, care aduce nuanţa de culoarea Frozen Dark Red Metallic, cu accente de negru lucios, jante de 20 de inch, trimuri piano black, scaune multifuncţionale şi o placă individuală cu numărul de ordine, de la 1 la 400.

Acest pachet va adăuga la suma finală încă 19.500 de euro.

 

Comentarii