lukoil-banenr

Gama de SUV-uri şi crossovere de la Volvo s-a îmbogăţit cu un nou membru, botezat XC40. Mezinul a debutat în faţa publicului de la Milano şi promite să fie cel mai personalizat crossover compact de oraş.

Pilot Autoexpert

Vorbind de personalizare, aflaţi că noul Volvo XC40 poate fi comandat într-o nuanţă bi-coloră de vopsea. Un element să zicem important, în lupta cu Audi Q2/Q3, BMW X1, Mercedes-Benz GLA, Lexus NX şi Jaguar E-Pace. Un strop de diversitate într-un segment de concurenţi premium cu pretenţii.

Crossoverul este construit pe platforma CMA, fiind primul model care o adoptă, însă căruia is vor alătura viitoarele V40 şi S40. Noua configuraţie este prevăzută atât pentru motoare termice cât şi versiuni hybrid sau full-electrice. De altfel primul EV 100% electric marca Volvo va fi chiar XC40, însă nu mai devreme de 2019. Pentru început, CUV-ul va fi echipat cu versiunea D4 a motorului diesel de 190 de CP şi/sau T5-ul de 254 CP, pe benzină. Ulterior se vor adăuga noi motoare cu trei cilindri de 1.5 litri volum.

Noul model a moştenit în mare parte filosofia de design cu care a rescris istoria suedezilor, mai marele XC90. O atmosferă domină similară la interior, cu displayul central vertical, însă cu un uşor accent pus pe modernism, orientat spre clienţii tineri. Ceea ce puteţi observa şi în poze.

Ce nu se vede în fotografii sunt poate sistemele de siguranţă oferite pe XC40, printre care găsiţi sistemul de pilotaj semiautonom Pilot Assist, a patra generație a pachetului de frânare automată în caz de urgență City Safety (frânare automată de la viteze de până la 60 km/h), asistență și protecția la părăsirea accidentală a carosabilului, asistență la traficul perpendicular la ieșirea cu spatele din parcare și cameră 360 de grade.

Pe final, aflaţi că Volvo XC40 în versiunea pentru piața europeană va fi produs începând cu luna noiembrie 2017 la fabrica belgiană din Gent.

 

Comentarii