lukoil-banenr

Noul Citroen DS 6WR devine primul SUV din linia DS şi este destinat inițial doar pieţei din China. Modelul urmează să fie prezentat oficial la Salonul Auto de la Beijing şi să devină concurent direct cu Mercedes-Benz GLK, BMW X3 şi Audi Q5.

Pilot Autoexpert

Noul Citroen DS 6WR este inspirat estetic masiv din conceptul Wild Rubis, pe care Citroen l-a dezvăluit anul trecut la acelaşi Salon Auto din Beijing.

La capitolul design vorbim despre un model care se încadrează corect în linia DS, creatorii Citroen utilizând din plin crom şi linii moi pentru a sublinia caracterul premium al noului lor SUV, însă DS 6WR se bazează la capitolul motorizări exclusiv pe unităţi pe benzină. Vorbim de un 1.6 e-THP de 160 de cai putere şi de o versiune de 200 de cai a aceluiaşi motor, ambele cuplate cu o transmisie automată cu şase trepte. Trancţiunea integrală nu este oferită nici măcar ca element opţional pe DS 6WR, însă Citroen promite că Grip Control – un sistem care optimizează motricitatea roţilor faţă în funcţie de suprafaţa de rulare – este un element care poate ajuta mai mult clienţii unui astfel de model, destinat în principal zonelor urbane.

Modelul Citroen DS 6WR va fi produs la Shenzen, în China, iar despre disponibilitatea sa pe piaţa europeană Citroen se menține să ne anunțe la moment.

ds_6wr_2

Comentarii