lukoil-banenr

Gama Land Rover poate creşte până la 16 modele

Chiar şi dacă promite o avalanşă de noi modele până la sfârşitul deceniului, Land Rover susţinut de mega-compania Tata nu se va îndepărta de la filosofia sa, care presupune doar construirea de maşini de teren.

Pilot Autoexpert

Pe viitor însă, gama Land Rover va fi împărţită în trei categorii: SUV-uri de lux, SUV-uri de recreere şi SUV-uri utilitare. Cum va reuşi Land Rover să ofere publicului un total de 16 modele noi până în 2020? Va beneficia de platforme modulare alături de celălalt brand britanic de tradiţie, Jaguar. Astfel, cele şapte platforme separate Jaguar şi Land Rover se vor reduce la numai trei.

SUV-uri utilitare

Majoritatea modelelor viitoare vor fi încadrate în categoria utilitară, unde vom regăsi cinci produse, toate bazate pe viitoarea generaţie Defender, pregătită de lansare în 2015. Modelele anticipate ar putea fi un pick-up, un SUV cu cinci şi şapte locuri, toate influenţate de liniile conceptului DC100.

SUV-uri de recreere

În categoria vehiculelor de recreere va intra viitorul Land Rover Freelander, noua generaţie urmând să ofere patru variante diferite: un SUV compact, un SUV cu cinci şi şapte locuri. Tot în această categorie va intra şi Land Rover Discovery, versiunea de lux al căruia ar putea fi transformată pe viitor într-un rival pentru BMW X5 şi Mercedes M-Klasse.

SUV-uri de lux

Categoria modelelor de lux va fi deschisă de actualul Range Rover Evoque. Pe viitor ea ar putea fi completată însă de de alte derivate de caroserie ale micului SUV, dar şi de o variantă cu ampatament mărit a noului Range Rover.

Mai multe detalii puteşi vedea chiar în imaginile realizate de pubicaţia Autocar care a şi răspândit respectiva informaţie.

Comentarii