lukoil-banenr

GAZ şi Marussia vin cu propuneri pentru limuzina rusească

Pilot Autoexpert

Cu câţiva ani în urmă, Vladimir Putin şi-a exprimat dorinţa de a avea o limuzină autohtonă, de talia actualelor BMW Seria 7 şi Mercedes S-Klasse. Modelul urma a fi folosit de şeful statului, dar şi de ceilalţi oameni de conducere ai Guvernului.

ZIL, un fost producător de maşini din Uniunea Sovietică, a fost primul care a răspuns provocării lui Putin şi a prezentat un concept în mărime naturală în luna septembrie a anului trecut. Prototipul s-a numit ZIL-4112P şi a dorit să impresioneze cu un motor de 7.7 litri, cuplat la o transmisie automată cu şase trepte.

Eforturile celor de la ZIL nu au fost însă pe placul lui Putin şi propunerea a fost refuzată. În prezent, alţi doi constructori sovietici râvnesc la un contract cu statul pentru producţia unei limuzine oficiale: GAZ şi Marussia Motors, aceştia din urmă find recunoscuţi pentru prezenţa lor în Formula 1 şi pentru producţia de supercaruri exclusiviste.

GAZ pregăteşte un model de lux bazat pe Volkswagen Phaeton şi Audi A8, ce ar urma să fie gata abia în 2014.

De cealaltă parte, Marussia a organizat deja un concurs de design şi a analizat deja propunerile finaliste. Proiectul câştigător va fi anunţat în data de 1 mai. Propunerile înscrise în concursul organziat de Marussia sunt expuse în galeria foto de mai jos.

Comentarii