lukoil-banenr

Geely va prelua de la Volvo trei tehnologii noi

În urmă doi ani, conglomeratul chinez Geely a decis să salveze de la faliment unul dintre cei mai importanţi constructori auto din nordul Europei – autoproducătorul Volvo, un nume important în segmentul premium, care de atunci şi până în prezent nu a dezamăgit noul său proprietar.

Pilot Autoexpert

Însă Geely vrea să exploateze mai mult potenţialul constructorului suedez şi încearcă să profite de pe urma experienţei scandinave în mai multe domenii auto – un comunicat publicat de Zhejiang Geely Holding Group anunţă încheierea unui parteneriat tehnologic între Volvo şi proprietarul său.

Geely va profita de pe urma a trei tehnologii pe care Volvo plănuieşte să le scoată din uz în următorii ani. Suedezii le vor oferi acces chinezilor la o platformă de segment mediu, la sistemul de control al calităţii aerului şi la tehnologiile de siguranţă.

Această cooperare îi va ajuta pe chinezi să sporească nivelul de siguranţă al modelelor. De asemenea, Geely va putea să reducă o mare parte din costurile sale de producţie.

Comentarii