lukoil-banenr

Începând din această săptămână, numai o singură maşină de peste două tone poate atinge o viteză maximă de 338.8 km/h. Iar această maşină este Gemballa GTP 700, o berlină care are la bază actualul Porsche Panamera Turbo.

Pilot Autoexpert

Casa de tuning a pregătit bine terenul pentru a fi sigură că îşi poate trece în cont un record mondial. Folosindu-se de cei 700 de cai putere ascunşi sub capotă, dar şi de asfaltul circuitului de la Nardo, utilizat adeseori pentru astfel de recorduri, Gemballa a reuşit să îşi adjudece titlul pentru cea mai rapidă maşină de serie de peste două tone.

Gemballa a creat cea mai rapidă maşină1

Gemballa GTP 700 a fost expus pentru prima dată la finalul lunii trecute, cu ocazia salonului de specialitate de la Essen. Echipată cu un motor V8 de 4.8 litri, berlina germană a venit alături de 700 de cai putere (de unde și numele modelului) şi o masă totală de 2225 de kilograme.

Sprintul de la 0 la 100 de km/h îi este garantat în doar 3.3 secunde. Pentru a atinge 200 de km/h, Gemballa GTP 700 are nevoie de 9.6 secunde, în vreme ce pragul de 300 de km/h este atins în 26.5 secunde.

Gemballa a creat cea mai rapidă maşină2

Comentarii