lukoil-banenr

Compania Peugeot a prezentat noua generație a modelului 508. De această dată vehiculul a primit caroseria de tip fastback cu 5 uși, folosește o platformă absolut nouă, o suspensie activă și este primul model din segment dotat cu un sistem Night vision.

Pilot Autoexpert

Noul Peugeot 508, este construit pe platforma modulară EMP2, care îi permite să ”slăbească” cu circa 70 de kilograme în comparație cu generația precedentă. Lungimea fastback-ului măsoară 4.750 mm, lățimea 1.828 mm și înălțimea 1.400 de milimetri. Ampatamentul este cu 24 mm mai mic în comparație cu prima generație, măsurând 2.790 de milimetri.

Gama de motoare este alcătuită din două benzinare turbo de 1.6 litri volum, care oferă 180 și 225 CP și patru unități diesel primul dintre care este un propulsor de 1.5 litri volum și trei variante ale motorului 2.0 BlueHDi, care în dependență de varianta aleasă livrează 130, 160 sau 180 de cai putere. La fel se așteaptă și o variantă hybrid care urmează să apară în primăvara anului 2019.

Punctele forte cu care se va lăuda noul Peugeot 508 vor fi ușile fără rame, o emblemă situată pe capotă care va indica seria modelului, lumini verticale de rulare pe timp de zi LED, arhitectura interiorului i-Cockpit cu un volan compact, un display al sistemului multimedia de 10 inch și ceasurile de bord virtuale proiectate printr-un display cu diagonala de 12,3 inch.

Lista dotărilor noului fastback cuprinde un acoperiș panoramic, sistem audio Focal, salon tapițat cu piele, Alcantara și lemn natural. Tot aici ar trebui de menționat că modelul va folosi scaune ortopedice speciale, certificate de specialiștii germani ai asociației de tratare și provenire ale problemelor coloanei vertebrale Aktion Gesunder Rücken (AGR)!

Noul Peugeot 508, se va asambla la uzina francezilor din orașul Mulhouse. Vânzările modiale ale modelului vor debuta în toamna anului 2018.

Comentarii