lukoil-banenr

Compania Mercedes-Benz va va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva, primul său vehicul electric care va fi produs în serie crossover-ul EQC și o gamă de trenuri de propulsie hybrid, diesel-electrice.

Pilot Autoexpert

Se presupune că una din variantele noului crossover se va numi C400 EQ Power. La baza acestui tren de propulsie hybrid va sta un propulsor diesel de ultimă generație, cu indexul OM 654, de 2.0 litri volum, confecționat în totalitate din aliaj de aluminiu, cu pistoane din oțel și un sistem de injecție common rail de generația a patra. Debutul acestui propulsor care dezvoltă 195 de cai putere, a avut loc în primăvara anului 2016, odată cu premiera noului E-Class.

Crossoverul EQC, va fi primul din gama vehiculelor electrice EQ. Conceputul care a anticipat apariția lui EQC, a fost prezentat în luna septembrie a anului 2016. Generation EQ, era echipat cu două motoare electrice care în tandem dezvoltă 408 de cai putere și 700 Nm cuplu motor. Propulsoarele se alimentează de la o baterie cu capacitatea de peste 70 kWh, care oferă o autonomie de circa 500 de kilometri.

Mercedes a început a primi comenzi pentru modelul EQC încă din luna septembrie a anului 2017. Oferta fiind valabilă în exclusivitate pentru cumpărătorii din Norvegia. Pentru efectuarea unei pre-comenzi, clienții achită un depozit de 20.019 coroane norvegiene.

Conceptul Mercedes-Benz Generation EQ

Comentarii