lukoil-banenr

Germania a reușit să devină cea mai mare piață pentru mașinile electrice și hybrid plug-in din Europa. În primul trimestru al anului 2018 au fost înregistrate vânzări care au crescut cu 70%, iar nemții au depășit în premieră Norvegia, liderul tradițional al acestui segment.

Pilot Autoexpert

Declinul mașinilor cu propulsoare diesel este tot mai însemnat în unele țări europene, iar datele vânzărilor înregistrate în primul trimestru al anului vin să ne confirme acest lucru. Conform statisticilor, chiar și cei mai înfocați suporteri ai motoarelor diesel, nemții, arată un interes tot mai mare pentru vehiculele electrice și hybrizii plug-in.

În primele trei luni ale anului 2018, în Germania au fost vândute 17.574 de mașini “electrificate”, ceea ce înseamnă o creștere de 70% față de anul trecut. Aceste rezultate, au ajutat Germania sî devină cea mai mare piață europeană pentru mașinile electrice și hybrid plug-in, depășind în premieră Norvegia.

La nivel european, vânzările de vehicule electrice au crescut cu 35%, în timp ce hybrizii plug-in au avut o ascensiune de 47%. Pe de altă parte, vânzările maținilor diesel au scăzut cu 17% în Europa, pe parcursul primelor trei luni ale anului.

Comentarii