lukoil-banenr

Ghibli – cel de-al doilea sedan din gama Maserati

Pilot Autoexpert

După ce au lansat noua generaţie a modelului Quattroporte, italienii de la Maserati se concentrează acum pe readucerea la viaţă a legendarului Ghibli, care, spre deosebire de versiunile anterioare, va fi oferit sub forma unui sedan de clasă mare, destinat să concureze contra modelelor Audi A6, BMW Seria 5, Jaguar XF, Mercedes E-Klasse, precum şi cu BMW Seria 6 GC, Audi A7, Mercedes-Benz CLS alături de cele mai performante derivate ale acestora.

Italienii de la Maserati au înzestrat noul Ghibli cu un design exterior atrăgător, ce emană eleganţă şi sportivitate concomitent. Aceeaşi reţetă de eleganţă şi sportivitate poate fi observată şi la nivelul interiorului, cel de-al doilea sedan al constructorului din Modena preluând numeroase influenţe de la modelul Quattroporte.

Referitor la gama de motorizări, noul Maserati Ghibli va fi livrat împreună cu două propulsoare V6 supraalimentate de trei litri, dintre care unul pe benzină, iar celălalt pe motorină. Echipă acestor unităţi o vor face o transmisie automată cu opt rapoarte şi un sistem de tracţiune spate, sistemul de tracţiune integrală urmând a fi disponibil opţional.

Mai multe informaţii oficiale cu privire la noul Maserati Ghibli vom putea afla în zilele premergătoare Salonului Auto de la Shanghai.

Comentarii