lukoil-banenr

Ginetta G60

Iubitorii de creatii extreme pe patru roti au un nou motiv de bucurie. Acesta se numeste Ginetta G60 si impresioneaza prin trei atractii principale majore: motorul montat central, de 310 cai putere, greutatea scazuta, de 1.100 kilograme, si, nu in ultimul rand, lipsa sistemelor electronice moderne.

Pilot Autoexpert

Au trecut mai bine de doua decenii de la debutul ultimului model de strada de la Ginetta cu motor montat central, insa aceasta situatie este pe cale sa se schimbe. Constructorul britanic a dezvaluit astazi primele detalii si fotografii oficiale cu noul-si-extremul G60, un model ce se bazeaza in mare parte pe supercarul Farbio GTS.

Sub capota, montat central, un motor V6 de 3.7 litri – preluat de la muscle car-ul american Ford Mustang, trimite rotilor spate undeva in jurul a 310 cai putere. Poate ca nu suna prea impresionant, insa noul Ginetta G60 cantareste cu doar 100 de kilograme peste o tona. In plus, supercarul britanic a renuntat la prezenta sistemelor electronice moderne, precum servodirectia, ABS-ul sau controlul tractiunii.

Drept urmare, in cazul modelului Ginetta G60, esti doar tu, masina si un diferential cu alunecare limitata. Orice greseala iti poate fi fatala, asa ca ar fi cazul sa ai grija cu acea acceleratie de la 0 la 96 km/h ce se realizeaza in mai putin de patru secunde sau viteza maxima de aproximativ 265 km/h.

Noul Ginetta G60 va fi construit intr-o serie limitata, de numai 50 de unitati. Pretul fiecarui exemplar porneste de la suma de 68.000 lire sterline.

Comentarii