lukoil-banenr

GLA – conceptul noului crossover al germanilor de la Mercedes-Benz

Pilot Autoexpert

Germanii de la Mercedes continuă să-şi extindă gama de modele – de această dată ei pregătesc lansarea unui nou automobile, care are la bază arhitectura MFA. Mai exact, ne referim la cel mai compat crossover Mercedes-Benz, care va prelua numeroase componente de la recent-lansatele A-Klasse, respectiv CLA şi care va fi lansat în premieră mondială atunci când Salonul Auto de la Shanghai îşi va deschide larg porţile.

Noul crossover premium, bazat pe hatchback-ul A-Klasse, păstrează aceiaşi lungime a ampatamentului, 2.69 m, însă este mai lung – 4.38 m, mai lat – 1.97 m şi mai înalt – 1.57 m, ceea ce îl face puţin mai mare decât cel mai mic Mercedes-Benz.

Modelul aplică toate trăsăturile clasice ale unui crossover bazat pe un hatchback, incluzând o capotă umflată, un parbriz înclinat, bosajele roţilor umflate, jante din aliaj de dimensiuni mari, grilă faţă de dimensiuni mari şi o gardă la sol ridicată. O versiune de serie a lui GLA este aşteptată să debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Gama de motorizări a noului SUV de la Mercedes-Benz ar putea fi preluată de la fratele său hatchback.

Oficialii Mercedes-Benz au mai anunţat, prin şeful de vânzări şi marketing – Joachim Schmidt, și că gama de modele cu tracţiune faţă va fi cea mai mare familie din portofoliul Mercedes-Benz. Acest lucru înseamnă mai multe versiuni de caroserie şi mai multe modele construite pe platforma MFA.

Comentarii