lukoil-banenr

Gloria “Alfei Romeo”

În cadrul ediţiei cu numărul 83 din cadrul evenimentului elveţian, Institutul de Design European din Torino (IED) şi masteranzii săi au dezvoltat alături de oamenii de creaţie ai Alfa Romeo şi Chrysler un concept special, numit Gloria.

Pilot Autoexpert

Miza a fost aceea de a crea ”o berlină Alfa Romeo capabilă să se adreseze pieţelor din Statele Unite şi Asia”. Pentru a face faţă cerinţelor publicului din aceste zone ale globului, sedanul trebuie să ofere confort şi eleganţă pe toate cele patru pieţi.

Lorenzo Ramaciotti, şeful departamentului de design Fiat şi Chrysler, a declarat: ”Le-am cerut studenţilor IED să ne ofere viziunea lor asupra unei berline Alfa Romeo. De-a lungul întregului proces de dezvoltare am discutat şi am oferit indicaţii până când am obţinut maximul creativităţii lor. Rezultatul a fost stimulant şi de un nivel profesional optim”.

Cu o lungime de 4700 mm, o lăţime de 1920 mm şi o înălţime de 1320 mm, Gloria este capabilă să ofere un ampatament extrem de generos, măsurat la 2900 mm, ideal pentru cei care îşi doresc suficient spaţiu interior.

Conceptul va fi expus la standul IED de la Geneva, institutul de design fiind la a zecea sa prezenţă consecutivă în cadrul salonului elveţian. Alături de concept, studenţii vor expune şi cinci modele diferite de jante pentru Gloria, dezvoltate în parteneriat cu OZ Racing şi destinate să propună abordări diferite ale conceptului.

Comentarii