lukoil-banenr

Gran Lusso Coupe

Conceptul Gran Lusso Coupe, dezvoltat de BMW alături de Pininfarina, este în primă instanță o interpretare luxoasă a unui coupe BMW.

Pilot Autoexpert

Chiar și primind amprenta celor de la Pininfarina, Gran Lusso Coupe păstrează elementele definitorii ale unui model BMW: ampatament lung, capotă extinsă a motorului, console scurte şi habitaclu împins spre spate, cu o linie a acoperişului ce coboară uşor.

De asemenea, partea frontală aminteşte de identitatea BMW cu ajutorul grilei duble, o marcă specifică brandului din Munchen. În cazul acestui coupe, grila este aplecată înspre şosea pentru a sugera agresivitate şi pentru a aduce aminte de vechile modele ale brandului.

Capota, sub care se ascunde un motor V12 (preluat practic fără de modificări de pe Seria 7), a fost şi ea redesenată, în vreme ce folosirea tehnologiei LED la nivelul blocurilor optice oferă un aspect contemporan farurilor ce poartă amprenta Pininfarina. Partea frontală este completată de spoilerul cu o priză de aer unitară, cu o extensie pe toată lungimea sa şi inserţii cromate.

Profilul este conturat cu ajutorul unor bosaje amplificate, la baza cărora apare logo-ul Pininfarina. Bosajele găzduiesc jante de 21 de inch, cu cinci spiţe şi un design individualist, marcate de finisaje din aluminiu şi inserţii negre.

Posteriorul se evidențiază prin o nouă îmbinare a nivelului uşii portbagajului şi a liniei plafonului. Stopurile păstrează forma literi L, specifică modelelor BMW, dar primeşte și o linie cursivă şi fluidă.

La interior, conceptul primeşte scaune cu suport lateral bine marcat, semnate de Pininfarina, şi o planşă de bord orientată către şofer, cu o ergonomie redesenată. Cel mai mult impresionează însă lemnul Kauri, provenit din mlaştinile din Noua Zeelandă, cu o vârstă estimată de 48.000 de ani. Toate elementele de lemn regăsite în interior au fost confecţionate dintr-o singură bucată de Kauri, şlefuită şi lăcuită, care îşi schimbă culoarea de la auriu, la roşu şi maro, în funcţie de incidenţa luminii.

Pielea provine din Italia, de la celebra fabrică de pielărie Fogliazzo, şi are culorile negru şi maro Tobacco. Plafonul a fost şi el personalizat cu lână italiană virgină, cu motivul „Principe di Galles”.

Bavarezii spun că, dacă va exista un interes sporit față de acest concept, putem să ne așteptăm să-l vedem și în producția de serie drept urmaș al legendarului coupe BMW Seria 8, ceea ce ne face să sperăm că în următorii 3-4 ani vom putea vedea o nouă creație bavareză capabilă să-i uimească chiar și pe cei mai sceptici reprezentanți ai lumii auto.

Comentarii