lukoil-banenr

Granzii şoselelor se întrec în cea mai tare cursă de drag

Rareori se iveşte ocazia de a vedea atâtea modele celebre şi aşa mulţi cai putere concentraţi într-un singur loc, însă când performanţele sunt împinse la maxim atmosfera incendiară este garantată.

Pilot Autoexpert

Unde altundeva mai poţi întâlni cele mai rapide maşini de serie din lume, în afară de locaţii precum Saint Tropez sau Monte Carlo? E simplu: pe o pistă de aterizare abandonată, unde cei de la Motor Trend au aruncat în luptă 9 modele care s-au duelat pentru supremaţia de viteză pe „sfertul de milă”.

Distribuţia este una selectă, printre favoriţii la câştigarea cursei numărându-se noi veniţi ca Lamborghini Aventador şi campionul de anul trecut, Nissan GT-R. Dar lista nu se opreşte aici. Printre invitaţi se regăsesc şi alte supercar-uri, muscle-cars şi sportive. Mai exact, cu pretenţii de câştigători vin şi americanii Chevrolet Camaro ZL1 şi Ford Mustang Shelby GT500 sau englezii Jaguar XKR-S şi McLaren MP4-12C. Germania este reprezentată de Mercedes-Benz C63 AMG Black Series şi Porsche Carrera 4S iar outsiderul vine din Japonia prin prezenţa lui Subaru BRZ.

Dacă ne uităm la numărul total de 4.730 cai putere „înscrişi” la cursă, competiţia se anunţă a fi una acerbă dar spectaculoasă pentru pasionaţii auto, indiferent de câştigător. Şi că tot am ajuns aici, probabil vă întrebaţi cine a câştigat. Nu divulgăm nimic, dar răspunsul îl aflaţi vizionând videoclipul de mai jos.

Comentarii