lukoil-banenr

În timp ce nemții se bucură de vânzări record, Grupul Jaguar Land Rover este pe punctul de a concedia în jur de 1.000 de angajați și de a reduce producția de mașini la două dintre fabricile sale din Marea Britanie.

Pilot Autoexpert

Constructorul britanic se confruntă cu o scădere dramatică de vânzări, iar potrivit unor voci, cauza principală ar putea fi chiar Brexit, ieșirea iminentă a britanicilor din Uniunea Europeană. Analiștii spun că fenomenul a dat peste cap companiile din mai multe sectoare ale industriei, printre care și constructorii auto.

Din cauza vânzărilor slabe și a neclarităților, Jaguar Land Rover vrea să reducă producția la două fabrici din Marea Britanie și să dea afară 1.000 de angajați, potrivit unor surse citate de agenția Reuters, scrie automarket.ro. Cele două fabrici vizate sunt Solihull și Castle Bromwich, cele care produc modelele Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar, respectiv F-Type, XE, XF și XJ de la Jaguar.

Potrivit surselor citate, un anunț oficial pe această temă ar urma să fie făcut luni, pe 16 aprilie. Vânzările Jaguar și Land Rover au scăzut cu 26%, respectiv 20% în Marea Britanie, de la începutul anului.

 

Comentarii