lukoil-banenr

GENEVA 2011: Gumpert Apollo

Germanii au pus în această tehnologie forţa, italienii însă au venit cu aportul estetic. Salonul Auto de la Geneva găzduieşte în perioada 3-13 martie 2011, exemplul unei metamorfoze a lui Gumpert Apollo în Gumpert Tornante. Să ştiţi că ceea ce a ieşit din colaborarea germano-italiană, nu va rămâne doar la nivel de concept, germanii intenţionează să ofere această versiune clienţilor începând cu 2012.

Pilot Autoexpert

Noul Tornante arată mai elegant, mai spaţios şi mai confortabil. Deşi este la baza lui Gumpert Tornante stă modelul Apollo, modificările aduse exteriorului fac noul bolid mai plăcut şi mai apropiat de ceea ce îşi doreşte un milionar. Gumpert Tornante aduce cu un Fast Tourer, partea frontală fiind aproape total modificată faţă de un Apollo, stilul nou încadrându-se în linia GT-urilor actuale. Agresivitatea a fost domolită, Tornate având un stil mai sobru şi mai fluid, fără a renunţa la impresia de forţă.

Partea laterală inspiră masivitate, iar spatele, schimbat radical, aduce a Bentley sau Corvette, dar totuşi păstrează ceva din originalitatea sa, prin imensul său spoiler. Interiorul a fost adaptat pretenţiilor potenţialilor clienţi, adică cei cu bani. Este garnisit cu materiale scumpe cu un aer de sportiv caracteristic Gumpert. Maşina este propulsată de acelaşi V8, dotat cu două turbocompresoare şi dezvoltă 700cp. Suspensiile au fost tunate ca să opfere un plus de confort la rulare, transmisia este secvenţială cu pedale de comandă în spatele volanului. Cei de la Gumpert vor oferi în viitor şi o versiune mai potentă pentru noul Tornante, care se speculează că va merge pe principiul hibrid: motor V8 plus un motor electric. Deocamdată, însă, nu există o confirmare în acest sens.

 

Comentarii