lukoil-banenr

Gumpert Tornante revine

Pilot Autoexpert

Trecut recent printr-o insolvenţă, constructorul german de automobile super-sport pare mai decis ca niciodată să lanseze versiunea de producţie a modelului Gumpert Tornante, un interesant concept car dezvăluit în premieră mondială în primăvara anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Gumpert Tornante (de această dată de serie) se remarcă şi acum printr-un plus de eleganţă şi rafinament comparativ cu Apollo, designul exterior rămănând însă în continuare la fel de controversat. Şi la fel de original, odată ce dăm la o parte blocurile optice faţă / spate care ne-aduc cumva aminte de McLaren MP4-12C, respectiv Lamborghini Gallardo LP560-4.

Aspectul interior rămâne un mare mister, fotografiile menite de a descrie cockpitul supercarului german lipsind cu desăvârşire la acest moment. Însă dacă este să facem o scurtă comparaţie cu Apollo, noul Gumpert Tornante ar trebui să ofere un interior puţin mai civilizat.

La capitolul tehnică, singurele informaţii disponibile fac referire la versiunea concept, unde fişa cu specificaţii indica prezenţa unui propulsor V8 biturbo de 4.2 litri, disponibil să ofere la dispoziţia celui aflat la volan aproximativ 700 cai putere şi 900 Nm – valori absolut suficiente pentru o viteză maximă de peste 300 de kilometri pe oră.

Comentarii