lukoil-banenr

Science-fiction zici? Nu, deja nu! Japonezii au anunţat că sunt gata să renunţe la oglinzile retrovizoare convenţionale în favoarea unor camere video digitale. Şi nu vorbim despre gusturile sau preferinţele producătorilor auto, ci de conducerea ţării, guvernul căreia a aprobat deja tehnologiile high-tech!

Pilot Autoexpert

Aşadar, toate conceptele, pe care le-ai văzut vreodată cu „oglinzi” minuscule ce poartă în fapt doar un obiectiv al camerei video, ar putea deveni o realitate normală, într-o formă sau alta, dar păstrând ideea de bază a designerilor. Iar lucrurile vor evolua mai rapid decât ne imaginăm noi, deoarece primul automobil cu asemenea oglinzi va debuta chiar în luna august deja.

Compania Ichikoh Industries, furnizor de astfel de componente şi tehnologii, a declarat că se aşteaptă ca 29% din totalul de maşini noi vândute în Japonia să înlocuiască sticla convenţională cu camere video până la finele anului 2023. Însă dincolo de aspectul exterior mai futuristic, trecerea la camere video în locul oglinzilor retrovizoare, ar permite reducerea nu doar a masei totale (nesemnificativ, dar totuşi), ci şi îmbunătăţirea coeficientului aerodinamic. Inginerii din industria auto susţin că asemenea schimbări radicale vor afecta pozitiv şi consumul de carburanţi ale viitoarelor automobile.

bmw-i8-mirrorless-concept1 (1) bmw-i8-mirrorless-concept1 (2) bmw-i8-mirrorless-concept1 (3) bmw-i8-mirrorless-concept1 (4) bmw-i8-mirrorless-concept1 (5)

Comentarii