lukoil-banenr
Coreenii de la Hankook sunt tot mai aproape de clipa în care vor anunţa în producţia de serie primile anvelope fără aer Hankook iFlex! 
Potrivit piblicaţiei automarket.ro, anvelopele care nu necesită presiune sunt promisiunea producătorilor de pneuri pentru automobilele viitorului. Se ştie că mai mulți producători de renume mondial, lucrează la dezvoltarea acestui tip de anvelopă revoluționară, iar francezii de la Michelin sunt cei mai avansați. Pneul lor numit Tweel este deja în producție, doar că  este dedicat în exclusivitate vehiculelor utilitare.
Cei de la Bridgestone dezvoltă la rândul lor o anvelopă asemănătoare, iar producătorul de ATV-uri Polaris studiază posibilitatea de a își echipa vehiculele off-road cu astfel de anvelope ce nu necesită presiune.

Astăzi însă, vorbim despre Hankook, producătorul sud-coreean de anvelope, care cochetează de ceva vreme cu ideea unui astfel de pneu și a prezentat un prim concept la Salonul Auto de la Frankfurt din 2013. De la acel concept futurist, anvelopa Hankook iFlex a evoluat substanţial iar astăzi se află aproape de producția de serie.

Pilot Autoexpert

Cel mai recent comunicat publicat de către compania Hankook spune că a efectuat o gamă variată de teste de stradă cu noua anvelopă fără aer, dar nu dă detalii specifice. Testele s-au concentrat în cinci zone: anduranță, durabilitate, stabilitate, slalom și viteză. Hankook spune că un automobil cu propulsie electrică echipat cu anvelope iFlex a atins o viteză maximă de 130 km/oră, iar rezultatele tuturor testelor sunt impresionante. Cel mai nou concept Hankook iFlex folosește şi un nou material care este mai prietenos cu mediul înconjurător. Această schimbare ușurează și procesul de producție care a fost redus la patru etape în loc de opt câte erau necesare anterior şi crește posibilitatea de reciclare a anvelopelor fără aer! Viitorul este tot mai aproape!

sursa: automarket.ro

Comentarii