lukoil-banenr

Jaguar XKR-S GT nu are parte de modificări la motorul V8 pe benzină de 5,0 litri, însă are parte de un kit aerodinamic care oferă o forţă de apăsare maximă de 145 kg. Coupe-ul cu 550 CP şi 680 Nm vine cu o serie de elemente din fibră de carbon pentru exterior, precum un splitter pentru bara din faţă, un difuzor de aer în bara din spate şi un eleron pe capota portbagajului.

În timp ce viteza maximă a coupe-ului este aceeaşi ca a modelului XKR-S standard (280 km/h, limitată electronic), sprintul de la zero până la 100 km/h e posibil în 3,9 secunde, faţă de 4,2 secunde. Suspensia ediţiei limitate Jaguar XKR-S GT a fost modificată şi ea pentru a oferi o stabilitate mai bună la atacarea virajelor în viteză.

Pilot Autoexpert

Jaguar-XKR-S-GT-2

Iar în plan stilistic, cireaşa de pe tort este reprezentată de jantele de 20 de inch îmbrăcate în anvelope Pirelli Corsa dezvoltate special pentru această versiune Jaguar XKR-S.

Jaguar-XKR-S-GT-3

Jaguar XKR-S GT va fi construit în 30 de exemplare (ceea ce-l face automat cel mai rar model R din istoria de 25 de ani a diviziei de performanţă Jaguar), toate fiind disponibile în vânzare doar pe piaţa din America de Nord.

Jaguar-XKR-S-GT-4

 

Jaguar-XKR-S-GT-5

Jaguar-XKR-S-GT-6

Jaguar-XKR-S-GT-8

Jaguar-XKR-S-GT-7

Comentarii