lukoil-banenr

Hennessey Venom GT2 actualizat primeşte 1.500 de cai putere

Anul 2013 se anunţă din start un adevărat deliciu pentru iubitorii de automobile de înaltă performanţă – Ferrari va prezenta succesorul legendarului Enzo, Koenigsegg planifică să lanseze un Agera de 1.400 CP, McLaren va dezvălui versiunea de serie a conceptului P1, iar Porsche va introduce mult anticipatul 918 Spyder.

Pilot Autoexpert

Însă nici cei de la Bugatti nu vor admira calmi concurenţii, constructorul din Molsheim plănuind să prezinte cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului următor un nou automobil super-sport, ce ar trebui să pună la dispoziţia şoferului în jurul a nu mai puţin de 1.600 cai putere!

Toată atenţia la moment însă revine către varianta îmbunătăţită a (deja) extremului Hennessey Venom GT – hypecarul din Texas s-a ales cu mici îmbunătăţiri, principala atracţie urmând a fi reprezentată de raportul putere / masă de peste 1 CP per kg. Propulsorul V8 twin-turbo de şapte litri ascuns sub capotă a fost modificat pentru a produce nici mai mult, nici mai puţin de 1.500 cai putere.

Viitorii clienţi vor avea acum posibilitatea de a opta şi pentru o transmisie cu padele (asta pe lângă clasica unitate manuală Ricardo cu şase trepte oferită de la început), pe lista cu actualizări speciale urmând a-şi face apariţia şi o parte frontală uşor restilizată, un plafon înzestrat cu două „cocoaşe” şi uşile cu deschidere verticală.

Informaţiile oficiale se opresc momentan aici, însă este absolut clar că era supercarurilor e încă foarte departe de a lua sfârşit.

Comentarii