lukoil-banenr

Honda a lansat un sistem hybrid nou

Honda a lansat un nou sistem hybrid, menit să înlocuiască actuala tehnologie Integrated Motor Assist (IMA) pe modelele Civic sedan, Insight, Jazz Hybrid şi CR-Z.

Pilot Autoexpert

Noul sistem se numeşte Sport Hybrid i-DCD, abrevierea tehnologiei Intelligent Dual Clutch Drive, şi are la bază un nou motor convenţional, pe benzină, de 1.5 litri, care funcţionează în ciclul Atkinson, mult mai eficient. Propulsorul este asistat de o unitate electrică, care acţionează ca generator, şi de o transmisie DCT cu şapte trepte şi dublă ambreiere.

Potrivit comunicatului emis de japonezi, motorul electric şi bateria litiu-ion îmbunătăţesc eficienţa cu 30%, comparativ cu un hybrid convenţional.

Pentru a demonstra eficienţa noului tren de propulsie, Honda a creat deja un Jazz Hybrid care oferă posibilitatea unei rulări pur electrice până la 70 de km/h, pe o distanţă maximă de 5 kilometri. Principiul de funcţionare gândit de Honda promite un comportament sportiv în momentele de accelerare sau la viteze mari, dar şi o economie de carburant îmbunătăţită la viteze mici şi medii. În timpul decelerării, cutia cu dublu ambreiaj maximizează recuperarea energiei cinetice.

Comentarii