lukoil-banenr

Honda Concept C

Honda a prezentat la Salonul Auto de la Beijing noul Concept C, adică un studiu care prefigurează un model viitor de clasă medie pe care compania îl va introduce pe piața din China de anul viitor. Potrivit celor de la Honda, litera ”C” a fost aleasă pentru că sugerează cuvintele ”Challenge”, ”Cool” și ”China”.

Pilot Autoexpert

Noul model va fi produs la o fabrică din China, în urma unui parteneriat încheiat de Honda cu o companie locală. În plus, planurile vizează extinderea capacității de producție a unei fabrici aflată deja în exploatare, prin adăugarea unei linii noi. Astfel, vor fi produse 120.000 de exemplare anual, urmând ca în viitor producția să crească la 240.000 de unități.

Revenind la conceptul expus la Beijing, se poate spune că formele exteriorului te trimit cu gândul la un alt concept Honda, mai exact la NSX. Unii spun că din punctul de vedere al dimensiunilor, sedanul care se va inspira de la Concept C se va situa între Acura ILX (un sedan mai puțin cunoscut în Europa) și Honda Accord (sau Acura TSX). Cert este faptul că noul model nu va purta sigla Acura, ci Honda.

Asta și pentru că modelul nu a fost proiectat la un studio de design din California. Proiectul Concept C a luat naștere în Japonia, iar limbajul de design ar putea fi întâlnit și în cazul viitoarelor modele de la Honda. Până una alta, te invităm să privești fotografiile cu acest studiu.

Comentarii