lukoil-banenr

Producătorul auto japonez, a început asamblarea noului model Honda Accord la uzina din oraşul Marysville, Ohio. Honda a investit circa 267 milioane dolari în linia de asamblare a sedanului, care se va comercializa spre sfârşit de toamnă în varianta cu motor pe benzină, iar în iarnă cu un motor hybrid.

Pilot Autoexpert

Noua genereaţie Honda Accord este construită pe platforma folosită mai devreme pentru ultimile modele Civic şi CR-V. De data aceasta însă, modelul va fi asamblat doar în varianta sedan, cu patru uşi, respectiv compania a renunţat la caroseria coupe din cauza vânzărilor mici.

Pe piaţa din SUA, Accord-ul va fi echipat cu două motoare noi pe beznină, înzestrate cu turbosuflante. Primul are o capacitate cilindrică de 1.5 litri şi dezvoltă 192 CP, al doilea cu volumul de 2.0 litri stoarce un total de 254 cai putere. Ambele propulsoare pot fi cuplate la alegerea cumpărătorului, cu o cutie mecanică în şase trepte, sau una automată cu 10 rapoarte, care pentru prima dată a fost instalată pe monovolumul Honda Odyssey.


Varianta hybrid va fi dotată cu un motor de 2.0 litri volum, aspirat natural, suplinit cu două motoare electrice. Primul motor electric va fi responsabil de rotirea roţilor de pe axa faţă la viteze mici şi medii, iar al doilea va fi cuplat la motorul convenţional şi va avea rolul de generator.

Honda Accord se va asambla în aceeaşi uzină cu modelele Acura TLX şi ILX. Este de remarcat faptul, că la uzina din oraşul Marysville, Ohio, cei de la Honda asamblează modelele Accord încă din anul 1982. În timp de 35 de ani compania niponă a reuşit să producă circa 11 milioane de unităţi Honda Accord.

Comentarii