lukoil-banenr

Honda EV Concept

Pilot Autoexpert

Honda lucrează la prototipurile sale ecologice, printre care se află şi EV. Momentan, noul concept electric al producătorului japonez nu are un nume, dar când va fi lansat, modelul va avea un obiectiv clar: el va trebui să fie un instrument pentru mobilitatea pe distanţe medii, capabil să transporte cinci persoane, aşa cum face Honda Jazz.

Versiunea de serie bazată pe conceptul Honda EV este aşteptată să apară pe parcursul anului viitor. Propulsia va fi asigurată de un motor electric alimentat cu energie de la un acumulator cu litiu-ion, iar combinaţia îi va permite maşinii să atingă o viteză maximă de aproximativ 145 km/h.

Cei de la Honda spun că EV Concept a fost proiectat să aibă o autonomie cam de 160 de kilometri după o încărcare completă, dar printr-un sistem îmbunătăţit cu trei moduri, care a fost preluat de la Honda CR-Z, se poate înregistra o creştere a numărului de kilometri parcurşi aşa cum îi place Mamei Natură, adică fără emisii de dioxid de carbon.

Honda EV este o parte din programul Road to Zero Emissions, pe care japonezii l-au prezentat mai detaliat la Salonul Auto de la Frankfurt. Managerul de la Honda, Takanobu Ito a precizat că: ″în viziunea Honda, un vehicul electric trebuie să fie practic şi plăcut la condus. Conceptul urban Honda EV vrea să fie o completare perfectă pentru mobilitatea hibridă şi funcţionalitatea deplină a unui vehicul electric cu celule de combustibil FCX Clarity″.

Honda EV Concept este echipat standard cu dispozitivul Honda Satellite Linked Navigation System, care te ajută să găseşti staţiile de încărcare publice. Nu lipsesc posibilităţile de conectivitate cu alte dispozitive externe, cum ar fi de exemplu, un smartphone. Printr-o aplicaţie, vei putea să fii în legătură cu maşina şi de la distanţă. Pe ecranul telefonului vor fi afişate printre altele informaţii despre consumul şi starea maşinii, precum şi punctele de încărcare din zona în care te afli. Totuşi, ideea nu este nouă. De exemplu, Volvo este unul dintre producătorii care deja oferă funcţia asta.

Până când va fi trimis în producţia de serie ar mai fi ceva de aşteptat.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVW Beetle R
Articolul următorAutoExpert din 20 septembrie 2011