lukoil-banenr

Deşi se vehicula că versiunea de serie a maşinii care foloseşte hidrogenul în loc de benzină va fi lansată oficial în cadrul salonului auto de la Los Angeles, astăzi niponii au surprins lumea auto prezentând noul său model!

FLYONE

Şi nici măcar nu în America cum se vehicula anterior ci în Japonia, acolo unde vor debuta vânzările. Surprizele nu se termină aici, niponii nu au prezentat modelul de serie cum declarase la începutul anului curent ci un concept, probabil din simplu motiv că mai au mult de lucru, motiv din care este amânată şi data lansării oficiale, luna Martie 2016!

diselok

Honda FCV Concept vine cu un design evoluat şi zero emisii de CO2. Maşina de serie vrea să se impună prin mai multe atuuri, dar printre care se numără costurile reduse în exploatare, eficienţă maximă şi autonomie de 480 km!

Caroseria conceptului a fost desenată având ca scop obţinerea unui coeficient aerodinamic mic şi dispune de linii fluente şi elemente curate. Producătorul declară că interiorul încearcă să ofere o armonie între maşină şi om, iar inginerii au apelat la tehnologii de ultimă oră reuşind să obţină un spaţiu net superior predecesorului său, FCX Clarity.

Cei de la Honda se mândresc cu tehnologia de propulsie prezentată pe concept şi declară că maşina are o putere de 100 KW sau echivalentul a 134 CP iar plinul se poate face în doar 3-5 minute la o pompă cu o presiune de 70 MPa. Ne rămâne să aşteptăm anul 2016 ca să vedem dacă versiunea de serie va fi la fel de bună ca şi conceptul dar şi cît va costa aceasta!

Comentarii