lukoil-banenr

Compania Honda oferă tot mai multe informaţii despre noua generaţie a hybridului Insight. Modelul urmează să debuteze în cel mai apropiat timp, în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Pilot Autoexpert

Noul Insight va fi echipat cu un sistem hybrid de ultimă generaţie, alcătuit din două propulsoare. Este vorba despre un benzinar de 1.5 litri volum şi un motor electric alimentat de un bloc de baterii Lithium-ion. Informaţia privind puterea totală pe care o va dezvolta trenul de propulsie încă este ţinută în secret.

În mare parte, vehiculul va rula motorul electric, iar motorul pe benzină va fi folosit în calitate de generator.

Lista dotărilor noului Insight include scaune tapiţate cu piele perforată, ceasuri de bord virtuale proiectate printr-un display cu diagonala de şapte inch, un alt display de opt inch va fi destinat sistemului multimedia, care apropo va fi capabil să ruleze aplicaţii precum Apple CarPlay, Android Auto, va oferi un hotspot Wi-fi şi va putea primi update-uri wireless.

Sedanul hybrid va primi pachetul de sisteme de securitate Honda Sensing, care cuprinde sistemul de frânare de urgenţă, sistemul de menţinere a benzii de circulaţie şi un Cruise Control adaptiv capabil să urmeze alt vehicul aflat în faţă şi să recunoască semnele de circulaţie.

Amintim că prima generaţie a modelului Insight a apărut în anul 1997 şi a fost asamblată în caroseria hatchback cu trei uşi până în anul 2006. Acesta era primul hybrid propus pe piaţa americană. Generaţia a doua care s-a transformat într-un hatcback cu cinci uşi a fost prezentată în anul 2008 la Salonul Auto de la Paris. Vânzările celui de-al doilea Insight au început în anul 2008 şi au continuat până în anul 2014, când producerea modelului a fost sistată.

Reînvierea modelului a fost posibilă datorită noii startegii de electrificare a modelelor Honda. Insight va face parte din gama vehiculelor pur ecologice, în care se regăseşte noul hybrid Accord, Clarity Fuel Cell, Clarity Electric şi Clarity Plug-in Hybrid.

Honda Insight Prototype

Comentarii