lukoil-banenr

Honda Urban SUV – primul rival japonez al lui Nissan Juke

Salonul Auto de la Detroit a marcat debutul unui important model pentru evoluţia brandului Honda, care a lansat cu această ocazie conceptul Urban SUV – mini-crossover care introduce şi o nouă filosofie de design, proiectată pentru viitoarele modelele de clasă mică ale constructorului nipon.

Pilot Autoexpert

Versiunea de serie a noului Urban SUV va fi replica Honda pentru pionierul Nissan Juke, cel mai popular şi mai vândut model din segment. Cu o lungime de 4300 mm, noul concept este cu 230 de mm mai scurt decât Honda CR-V, sub care se va poziţiona la capitolele preţ şi spaţiu.

Urban SUV va da naştere unui model dezvoltat pe platforma Global Compact Series, regăsită în prezent pe hatchback-ul Jazz. Folosirea acestei arhitecturi va putea permite adaptarea uşoară a motorizărilor şi transmisiilor reunite sub titulatura Earth Dreams. Această strategie are ca scop să le permită celor de la Honda să îşi atingă ţinta de 1.6 milioane de maşini cu platformă Global Compact Series vândute pe an, până în anul 2016.

Honda susţine că versiunea de serie a primului său SUV de clasă mică va beneficia de un interior modern, de cea mai nouă generaţie a sistemelor sale multimedia şi de configuraţia cu rezervor de combustibil central. Nu va lipsi tehnologia numită ”Magic Seat”, care permite o mai multe configuraţii ale banchetei spate, precum şi o rabatare extrem de facilă.

Urban SUV de serie este aşteptat să debuteze pe piaţa din Japonia chiar anul acesta, urmând ca în 2014 el să ajungă în America. Despre o lansare pe piaţa europeană nu există încă informaţii.

Producţia modelului va avea loc la o nouă uzină Honda, localizată lângă Celaya, Mexic, cu o capacitate de asamblare de 200.000 de unităţi.

Comentarii