lukoil-banenr

Hot-hatch-ul Kia pro_cee’d GT se laudă cu 204 CP

Kia Pro_Cee’d GT este prima propunere a coreenilor pentru un hot-hatch ce va rivaliza cu modele populare în acest segment ca Volkswagen Golf GTI sau Ford Focus ST. Mai este şi prima încercare a mărcii Kia de a crea un hatchback compact performant.

Pilot Autoexpert

Desenat în cadrul biroului european de creaţie sub îndrumarea şefului de design Peter Schreyer, pro_cee’d GT beneficiază de un kit de caroserie distinct, mult mai agresiv decât varianta standard – spoilerul faţă a crescut în dimensiuni, la fel şi priza de aer. Proiectoarele noi din spoilerul faţă, grila în formă de fagure şi luminile de tip LED ajută la individualizare. Posteriorul este marcat de cele două ţevi de evacuare şi de logo-ul GT, fixat pe hayon.

Comparativ cu versiunea standard, GT-ul primeşte jante de 18 inch şi o suspensie mai rigidă. Discurile de frână sunt mai mari, Kia urmând să folosească unele de 300×28 mm pentru puntea faţă şi undele de 262×10 mm pentru puntea spate. Etrierii vor fi vopsiţi în roşu pentru un look sportiv.

Primele imagini din interior ne oferă siguranţa că clienţii vor fi răsfăţaţi cu scaune Recaro, special construite şi cu un volan sportiv, cu însemne specifice.

Kia a anunţat că sub capotă se va afla un motor turbo GDI de 1.6 litri, asociat unei cutii manuale cu şase trepte. Configuraţia le va permite asiaticilor să provoace Golf GTI cu 204 cai putere şi 265 de Nm, resurse suficiente pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 7.9 secunde.

Comentarii