lukoil-banenr

 Doi minori au devenit hoți de automobile la doar 14 ani. Mai mult, aceștea au mai fost reținuți anterior pentru aceiași ispravă! 

Pilot Autoexpert

Chiar dacă au fost reținuți anterior de oamenii legii, pentru furt de automobile, au ajuns din nou pe mâna poliției pentru aceeași infracțiune. Este vorba despre doi minori, în vârstă de 14 ani, care acum patru zile, au reţinuți “pe urme fierbinţi”, fiind suspectaţi de răpire a două unităţi de transport din sectorul Botanica. Noaptea trecută aceştia au fost surprinşi în flagrant delict, de către un echipaj al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, când au încercat să pătrundă într-un Mercedes Sprinter, parcat pe şoseaua Hânceşti din sectorul Centru. Ei au fost escortaţi la inspectoratul de sector pentru documentare.

furt auto 2

Minorii au declarat că intenţionau să sustragă automagnetola, dar şi să pornească automobilul. Totodată asupra lor a fost depistată o şurubelniţă, cu care ar fi forţat lacătul de la portiera automobilului. Ulterior, poliţiştii au stabilit în procesul de investigaţii faptul că, minorii ar fi răpit un alt “Mercedes Benz”, în seara zilei de 1 iulie curent, parcat pe strada Academiei . Metoda de pătrundere în automobil a fost aceeaşi, forţând lacătul, după care au pornit motorul şi s-au deplasat spre raionul Anenii-Noi unde a fost abnadonat pe marginea drumului.

În context au fost iniţiate cauze penale pentru rapirea unităţii de transport. Legislaţia penală în vigoare prevede închisoare pe un termen de la 3 până la 5 ani.

Comentarii