lukoil-banenr

Hybrid Pugeot cu performanţe de hot-hatch

Pilot Autoexpert

Peugeot anunţă dezvoltarea unei versiuni hybride a modelului 208 cu performanţe absolut deosebite – se va numi 208 Hybrid FE Concept şi va fi expusă la Salonul Auto de la Frankfurt. De dezvoltare se ocupă echipele Peugeot Sport şi Total, ceea ce ne spune de la sine suficient de multe despre capacităţile noului model. Merită să remarcăm faptul că, spre deosebire de alţi hybrizi, acest model va fi cu 200 de kilograme mai uşor decât 208-ul de bază – ceea ce se datorează utilizării intensive a materialelor uşoare, cum ar fi fibra de sticlă. Sună promiţător, doar că toate inovaţiile respective nu vor fi văzute într-un model de serie în viitorul apropiat, după cum subliniază cei de la Peugeot, deoarece o versiune de serie a acestui model nu este planificată.

Referitor la performanţele noului concept Peugeot, francezii spun că 208 Hybrid FE Concept este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar opt secunde, masa sa fiind de 775 kilograme. Printre inovaţiile acestui concept se numără suspensia spate, care a fost înlocuită cu elemente din fibră de sticlă, existând un singur element în formă de „lamă” în locul barei antirului, a arcurilor şi a braţelor suspensiei spate, iar braţele A ale suspensiei faţă sunt şi ele din fibră de sticlă.

Reducerea masei a servit drept motiv principal şi pentru folosirea unui rezervor de 20 de litri, însă, datorită consumului mediu de 2.09 litri la sută, autonomia teoretică este oricum impunătoare, mai exact, de 1.000 de kilometri!

Cât despre capitolul tehnic, Peugeot ne spune că motorizarea de 1.0 litri a fost şi ea modificată serios, cilindreea sa urcând la 1.2 litri, iar motorul electric este preluat direct de la 908 Hybrid, prototipul de Le Mans, alături de modulul hybrid. Transmisia este o unitate EGC cu cinci trepte, căreia i-a fost integrat respectivul sistemul hybrid. Cât despre primele imagini oficiale cu noul concept, francezii ne prezintă doar câteva fotografii în care sunt captivate momentele de creaţie ale conceptului, rezultatul final lăsându-se aşteptat la moment.

Comentarii