lukoil-banenr

Hyundai HCD-14 Genesis – sedan coupe în stil corean

Conceptul HCD-14 Genesis, după cum o sugerează şi numele, anticipează viitoarea generaţie a modelului Genesis, dar şi un limbaj de design nou, de la care mai multe modele viitoare vor împrumuta detalii.

Pilot Autoexpert

Cele mai importante elemente ale conceptului sunt grila frontală supradimensionată, cu linii din aluminiu mari, blocurile optice ovale şi portierele cu deschidere opusă, în stilul Rolls Royce. Reprezentanţii Hyundai susţin că văd în conceptul HCD-14 Genesis o oglindire a viitoarelor linii de design pentru un sedan coupe de clasă mare, în stilul unor modele premium ca Audi A7 şi Mercedes-Benz CLS.

O evoluţie a filosofiei ”Fluidic Sculpture”, conceptul HCD-14 este propulsat de motorul TAU V8 de 5.0 litri, echipat cu injecţie directă şi control dual al valvelor. Puterea motorului va fi transmisă axei spate cu ajutorul unei transmisii automate cu opt rapoarte.

John Krafcik, preşedinte şi director executiv al Hyundai Motor America, a declarat: ”Succesul pe care l-am avut până acum în segmentul premium cu modele ca Genesis şi Equus deschide drumul unor noi produse de acest tip pentru următorii ani. HCD-14 Genesis oferă o idee despre direcţia de design în care ne îndreptăm şi reprezintă un indicator asupra atenţiei pe care o acordăm dinamicii şi tehnologiei.”

Comentarii