lukoil-banenr

Hyundai i20 WRC, un nou rival pentru Ford şi Citroen

Bolidul corean va fi introdus în competiţie începând cu sezonul 2014. Dezvoltarea lui i20 WRC a avut loc la centrul din Offenbach al celor de la Hyundai, facilitate în care producătorul de automobile din Coreea de Sud dezvoltă şi modelele destinate pieţei din Europa. Ambiţiile celor de la Hyundai se vor manifesta într-o versiune cu facelift a lui i20, care se va lupta cu modelele de competiţie dezvoltate sub forma unor modele de segment B precum Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Citroen DS3 şi Toyota Yaris.

Pilot Autoexpert

Motorizarea care va echipa Hyundai i20 WRC este conform regulamentului FIA un 1.6 turbo. Spre regretele fanilor mărcii din Coreea de Sud, i20 însă nu va avea prea curând o versiune mai performantă, care să beneficieze de eforturile diviziei de motorsport.

La linia de start din 2014 a campionatului WRC s-au înscris pe listă şase constructori în lupta pentru titulu: Toyota, Volkswagen, Ford, Citroen, Hyundai şi Mini. Cei de la Volkswagen au anunţat deja un program pe trei ani în WRC începând cu anul 2013, iar Toyota a confirmat dezvoltarea oficială a lui Yaris de raliu. Rămâne doar să sperăm la un campionat într-adevăr competitiv şi să le urăm succese viitorilor participanţi.

Comentarii