lukoil-banenr

Hyundai i30 – primele poze oficiale

Versiunea hatchback în 5 uşi a lui Hyundai Elantra se va numi, în Europa, Hyundai i30. Iată şi primele imagini ale noii generaţii, care se anunţă un combatant foarte serios în clasa compactă.

Pilot Autoexpert

Acum, a venit rândul primelor imagini oficiale să fie date publicităţii de către coreeni, care, însă, rămân zgârciţi cu orice altă informaţie de natură tehnică – oricum, toate detaliile despre noul Hyundai i30le vom afla în curând la Salonul Auto Frankfurt 2011.

Deocamdată, putem observa că noul i30 este o maşină mult evoluată sub aspectul designului faţă de generaţia precedentă. Partea frontală este mai agresivă decât în cazul Elantrei, deşi farurile curbate şi liniile fin conturate păstrează o puternică notă de eleganţă, preluată de la sedanul coreenilor.

În spate, linia stopurilor aminteşte, din nou, de sedanul Elantra , blocurile optice fiind destul de mult alungite pe laterale, în timp ce luneta este destul de înclinată, conferindu-i maşinii un aer mai sportiv. Din punct de vedere practic, al treilea geam lateral pare prea mic pentru a ajuta vizibilitatea laterală, dar rămâne de văzut în realitate dacă e un compromis reuşit din punct de vedere stilistic.

În interior, designul planşei de bord este sensibil diferit la i30 faţă de Elantra: consola centrală are marginile drepte, butoanele instalaţiei de climatizare sunt puţin modificate, iar gurile de aerisire centrale sunt mutate mai sus, în lateralele consolei, pe verticală. i30 arată, astfel, mai pragmatic şi mai sobru.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAutoExpert DIRECT PROTV
Articolul următorFord Transit