lukoil-banenr

Hyundai intenţionează să concureze în campionatul de raliuri WRC

Compania Hyundai va prezenta la Salonul Auto de la Paris o un bolid de raliuri bazat pe compacta i20 cu care intenţionează să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri.

Pilot Autoexpert

Hyundai este ultimul constructor apărut pe lista scurtă a celor care vor să concureze în WRC în viitorul apropiat. Sud-coreenii vor prezenta la Salonul Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie un vehicul de raliuri bazat pe modelul compact i20, cu care aspiră la participarea în WRC începând din sezonul 2014.

Informaţia apare în ultimul număr al publicaţiei Motorsport la numai câteva săptămâni după o serie de speculaţii apărute în presa internaţională pe acest subiect. În prezent nu există fotografii sau detalii despre noul i20 de raliuri, însă sursa citată afirmă că dezvoltarea acestuia se va face la sediul central al companiei din Europa, situat în localitatea germană Offenbach.

În cazul în care informaţiile vor fi confirmate la Salonul Auto de la Paris, Hyundai va deveni al doilea constructor care va debuta în WRC în 2014 după Toyota, care a anunţat oficial în luna iunie că pregăteşte un bolid de raliuri bazat pe modelul Yaris.

De asemenea, Volkswagen va începe în 2013 un program pe trei ani în WRC, iar Mini intenţionează să concureze cu drepturi depline de constructor. Prezenţa celor de la Volkswagen, Mini şi, ulterior, a celor de la Toyota şi Hyundai reprezintă o adevărată speranţă pentru WRC în mijlocul speculaţiilor potrivit cărora Ford şi Citroen analizează din ce în ce mai serios posibilitatea de a se retrage din campionat la sfârşitul anului 2012 sau cel târziu în 2013.

Comentarii