lukoil-banenr

Compania Hyundai a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Beijing, sedanul de dimensiuni medii, numit Lafesta. Automobilul vine totodată să prezinte și să povestească despre noua stilistică adoptată de companie Sensuous Sportiness, care se va regăsi pe următoarele modele produse.

Pilot Autoexpert

Primul vehicul care a relatat publicului despre noul curent stilistic al companiei a fost conceptul Le Fil Rouge, prezentat în luna martie la Salonul Auto de la Geneva. Lafesta însă vine să fie primul automobil de serie care a fost proiectat conform limbajului de design Sensuous Sportiness. Punctele pe care pune accentul acest design sunt blocurile optice agresive vizual alipite de grila radiatorului, linii laterale ale caroseriei bine accentuate și un ducktail scurt pe ușa portbagajului.

Sub capota sedanului se ascunde un propulsor turbo de 1.6 litri volum care este cuplat la o cutie robotizată cu șapte trepte. Nu se anunță exact care este puterea acestui tren de propulsie fiind instalat pe modelul Lafesta, dar se cunoaște că pe alte modele Hyundai, acest motor dezvoltă de la 177 până la 204 cai putere.

Deocamdată, nu este clar dacă Lafesta va fi vândutî și în afara Chinei, deși în Europa cei de la Hyundai deja au un sedan compact construit pe baza hatchback-ului i30. Asamblarea lui Hyundai Lafesta se va produce la uzina din Chongqing și va începe în acest an.

Comentarii