lukoil-banenr

Mașinile electrice pe baterii nu prea întâlnesc concurenți în segmentul ecologic din partea celor alimentate cu hidrogen. Unele studii ne spun că maşinile cu propulsie pe hidrogen vor ajunge la un număr de vânzări totale de doar 70.000 de unităţi până în anul 2027, întrucât clienţii vor prefera maşinile electrice pe baterii, în special după creşterea autonomiei.

Pilot Autoexpert

Hyundai și Audi sar în ajutorul vehiculelor alimentate cu hidrogen și semnează un parteneriat bilateral pe o perioadă de mai mulți ani, scolul principal al căruia este dezvoltarea acestei tehnologii, ca o alternativă pe măsură vehiculelor electrice alimentate din baterii.

Astfel de colaborări sunt tot mai des întâlnite în industria auto, scopul lor fiind de a pune la comun cunoștințele fiecăruia și de a reduce simțitor costurile pentru cercetarea și dezvoltarea acestor tehnologii.

Hyundai susține că tehnologia pe care o dezvoltă este încă foarte departe de a fi profitabilă. Anul trecut, asiaticii au vândut doar 200 de unități de mașini alimentate cu hidrogen.

Comentarii